Vad är en konsult?

Konsult är ett samlingsnamn för flera olika yrken. Som konsult kan du utföra uppdrag hos olika spännande företag, konsulten jobbar med uppgifter och skapar möjligheter för att bygga ett starkt CV och utöka ditt nätverk.

Som konsult är du mestadels expert inom ett område, du kan arbeta antingen i grupp med flera konsulter alternativt självständigt, i detta fall sker arbetet hos uppdragsgivaren på samma sätt som på en arbetsplats med en fast anställd.

Anställd som konsult

Arbetar du hos oss som konsult tilldelas du en konsultchef som alltid finns tillgänglig vid behov under din anställningstid. Rådgivarchefen är ständigt närvarande, guidar och stöttar dig alltid. Vi är måna om dig som anställd och ser till att du känner dig trygg, nöjd och informerad under den tid du tillbringar hos oss.

För att få detta att hända har våra konsulter regelbundna uppföljningsmöten med dig för att hjälpa dig snabbt och effektivt om du upplever något obehag eller problem, antingen på eller utanför arbetet.

Hur är det att arbeta som konsult?

Arbetar du hos oss som konsult innebär det att du kommer att förflyttas till andra företag under kortare eller längre tid. Detta ger dig möjlighet att skapa viktiga professionella kontakter, få nya erfarenheter och testa olika miljöer som främjar din personliga utveckling.

Ofta kan konsulten till och med erbjudas en fast anställning på företaget där du arbetar efter att uppdraget är över. Som vår konsult känner du dig alltid säker på att vi erbjuder dig ett tryggt, roligt och utvecklande arbete. Vi finns alltid där för dig!

Det du behöver för att lyckas som konsult

Det finns vissa egenskaper som hjälper dig att lyckas som konsult. Har du lätt för att anpassa dig och arbeta med nya människor kommer du klara dig bra när du börjar som konsult. För att bli framgångsrik i konsult rollen är det också bra att vara motiverad, proaktiv och gillar att få saker gjorda. I dialogen med oss och rekryteraren ser vi till att din röst blir hörd och att dina erfarenheter, frågor, önskemål och utveckling står i fokus.

Genom tydlig kommunikation och transparens mellan parterna förbereder vi vår första samrådsplan från start. Att arbeta som konsult ger dig möjlighet att visa entusiasm och vilja att lära dig, vilket skapar möjligheter att prova på olika karriärer.

Det vi erbjuder våra konsulter

När du arbetar hos oss som konsult erbjuds du ofta en rad olika förmåner. I vissa fall kan detta skilja sig från de förmåner vi erbjuder. Vanliga förmåner är bland annat hälsoförmåner, pensioner, möjlighet till löneändringar, flexibla arbetstider etcetera.

Alla våra kunder har olika sätt att arbeta, så en lösning är sällan den andra lik.
Vi hjälper alltid att kartlägga möjligheterna till bästa möjliga arbetsrelation och fungerar som en länk mellan dina önskemål och uppdragsgivarens erbjudande.

Konsultområden

Konsulter finns tillgängliga inom alla områden, beroende på den sökandes specialitet. Det finns till exempel HR, lager, industri, marknadsföring, It eller design. Du har även möjlighet att arbeta extra som konsult under studietiden.

Det skapar möjligheter att knyta kontakter och få fotfäste på arbetsmarknaden. Detta skapar även ett tillägg till ditt CV för din framtida karriär.

Det du kan förvänta dig som konsult

  • Närvarande konsultchef som ser till att du är nöjd, trygg och välkomnad.

  • Kontinuerliga uppföljningsmöten för att se till att du mår bra och trivs på din arbetsplats.

  • Stöttning och coaching.

  • Referenser för framtida arbetsprocesser.

  • Arbetsintyg vid utfört arbete.

  • Inbjudningar till konsultaktiviteter och nätverkande.

  • Möjlighet att utveckla din karriär långsiktigt.

  • Rätt lön och någon att alltid luta sig tillbaka mot när det gäller din arbetssituation.

Gå till våra nuvarande tjänster och ansök till någon av våra konsulttjänster eller gör en ansökning via våra spontanansökningar, så kommer du att finnas tillgänglig i vår databas.

Lycka till med ditt konsultuppdrag!