Skriva CV

Skapa och designa ditt CV på ett sätt som är enkelt att förstå. Rekryterare får en tydlig uppfattning om dig som person för tjänsten du söker, eller om du passar för någon annan tjänst.

Här finns tips och råd om vad du ska inkludera och lämna utanför ditt CV, hur du strukturerar det och skapar en solid linje för en effektiv läsbarhet.

Skriva personligt brev Button Label

Dina kontaktuppgifter

Placera dina kontaktuppgifter på en framträdande plats på ditt CV. Viktig
information är ditt namn, mailadress och telefonnummer. Du kan även lägga till din Linkedin-profil eller webbplats om du har en. Om du bestämmer dig för att lägga till en bild i ditt CV är det en bra idé att välja en professionell bild.

Dina
arbetslivserfarenheter

När du börjar beskriva din arbetslivserfarenhet kan du beskriva antingen alla dina tidigare arbetsuppgifter, eller bara de som är mest relevanta för den tjänst du söker.

Om du av någon anledning inte har arbetslivserfarenhet kan du fokusera på att beskriva andra erfarenheter du har lärt dig som du tror kommer hjälpa dig i rollen du söker.

Din utbildning

Samma principer gäller för utbildning som arbetslivserfarenhet. Lista all relevant information, såsom program, delkurser eller utbildning, som har förberett dig för den roll som du söker.

  • Namnge skolan

  • Var i världen den finns

  • Vilket program eller kurs som du har läst

  • Under vilken period du studerade eller studerar för närvarande

  • Beskriv kort de färdigheter och kunskaper du har förvärvat genom utbildningen och hur du tror att dessa kommer att hjälpa dig i din framtida roll.

Dina språkkunskaper

Grund konceptet för att lista språkkunskaper är att börja med en skala av grundläggande, god, mycket god, flytande och modersmål...

Dina övriga kompetenser och meriter

Inom dessa områden kan du kort beskriva de olika ansvarsområden du varit engagerad i, till exempel ideell verksamhet, kårer

Vad är skillnaden mellan ett CV och ett personligt brev?

I det personliga brevet, ska det specificeras varför just du söker den specifika tjänsten. Bifoga även i det personliga brevet vad

Komplettera med ett personligt brev

Att komplettera ditt CV med ett personligt brev ger dig möjlighet att sticka ut i mängden. I ett personligt brev kan du motivera varför du är den perfekta kandidaten för tjänsten du söker.

Skriva personligt brev