Spontanansökan

Hur skriver man en stark spontanansökan och öka chanserna till att du finner ditt drömjobb? Nedan har vi listat alla tips. Skicka in din spontanansökan idag!

Vi kontrollerar ständigt de spontanansökningar vi får in efter organisationernas behov, vilket skapar öppna möjligheter att hitta ett passande jobberbjudande. Det finns många kvalificerade och skickliga kandidater på dagens arbetsmarknad.

Konkurrensen kan därför vara hård och tillgången på kvalificerade kandidater kan därför vara bred. Att skicka en spontanansökan kan vara ett bra sätt att få foten hos en arbetsgivare med ett iögonfallande CV och personligt brev.

Att skicka en spontanansökan kan vara ett effektivt sätt för dig som kandidat att få kontakt med arbetsgivare.

Varför ska jag skicka en spontanansökan?

Spontanansökningar är oftast inte relaterade till ett specifikt jobb, utan du finns kvar i Kraftsams CV-bas inför framtida rekryteringar.

Vad är en spontanansökan?

En spontanansökan är en frivillig ansökan som lämnas in utan att annonsera en tjänst, vilket innebär att Kraftsam kommer att tillgodose dina intressen och lagra dina uppgifter.

Hur skriver man en spontanansökan?

När du skriver en spontanansökan är det viktigt att din ansökan innehåller så mycket information som möjligt baserat på vad du tror att företag letar efter.

Skicka spontanansökan

Vad är viktigt att tänka på i ditt CV och personliga brev?

  • En tydlig beskrivning av dina tidigare erfarenheter och utbildning. Glöm inte en tydlig struktur, arbetslivserfarenhet, utbildning och kunskap.

  • Förklara tydligt vad det är som du vill arbeta med och vad du kan ge till arbetsgivaren.

  • En tydlig beskrivning av dig själv och dina karaktärsdrag.

  • Lägg till kontaktinformation.

Hur du lyckas med en spontanansökan via Linkedin

Linkedin har blivit en viktig plattform för sociala medier och när du gör en spontanansökan kan du även fylla i med ditt Linkedin-konto, det är viktigt att se… över din profil för att förbättra dina chanser till att bli rätt kandidat. Din Linkedin-profil är viktig och du bör använda en tydlig bild.

Din titel är det första någon ser om dig tillsammans med din profilbild, därför kan det vara förmånligt att ha en uppdaterad profil. Detta kommer att göra det tydligare och genom att skriva något iögonfallande får din profil att sticka ut. Generellt kommer din Linkedin-profil att använda nyckelord förstärkta med styrkor och färdigheter.