Bemanning/Hyrköp

Bemanning innebär att ditt företag hyr in kompetens och personal från ett bemanningsföretag. Det är ett kostnadseffektivt alternativ till vanlig rekrytering – det håller fasta kostnader under kontroll och du betalar enbart för faktiskt arbetstid.

Bemanning är ett bra alternativ vid tillfällen då ditt företag har kortfattade personalbehov till exempel vid sjukskrivning, föräldraledighet eller organisationsförändringar.

Få ett prisförslag Om oss

Fördelarna med bemanning

Om ditt företag känner att de behöver hjälp med att fylla kompetens finns det ett antal fördelar med att använda er av bemanning.

Det är flexibelt, tidsbesparande, minskar administrativt arbete och stöd av experter på bemanning. Nedan kan du ta del av några av dem – och bygga en bättre förståelse om bemanning är rätt val för din verksamhet.

Vi tar arbetsgivaransvaret

Om ditt företag väljer bemanning från oss innebär det också att du anställer medarbetare från vår tjänst. Det är därför vi tar hela arbetsgivaransvaret.

Det är tidseffektivt

En av de största fördelarna med att använda bemanning är tidsbesparingen. Du behöver inte använda dina resurser för tidskrävande rekryteringsprocesser.

Testa först, anställ sen

Den stora fördelen med bemanning är att du har möjlighet att testa om de inhyrda medarbetarna passar ditt företag, utan att ta samma risker som vid rekrytering.

Det som gör bemanning till ett vinnande koncept är

  • Snabb leverans av kandidater

  • Stadigt inflöde av kandidater

  • Ingen annonskostnad

  • En faktura för löner och provision

  • Möjlighet för oss att hjälpa påverka kandidaternas resultat

  • Ingen intern personaladministration

  • Möjlighet att anställa kandidaterna internt

  • Ingen semesterkassa behöver sparas

  • Kraftsam står för sjuklön

Employer Branding

Vi på Kraftsam Rekrytering och Bemanning använder Employer Branding som en strategi för att marknadsföra som en attraktiv arbetsgivare. Vi tror att det är viktigt att skapa en stark känsla av samhörighet och lojalitet bland våra anställda, genom att erbjuda en attraktiv arbetsmiljö, utvecklingsmöjligheter och förmåner.

Genom att kommunicera detta till potentiella kandidater och andra intressenter på sociala medier, karriärsmässor och utifrån rekommendationer från nöjda anställda, hoppas vi attrahera de bästa talangerna på marknaden.